24 Şubat 2013 Pazar

Metro'dan tamamen kurtulun!

Windows 8'in en önemli yenilikleri, dokunmatik ekranlara yönelik geliştirmelerden oluşuyor. Ancak siz de Windows'u dokunmatik olmayan bir PC'de kullanan çoğunluk içerisindeyseniz, "Metro" arayüzü ile masaüstü arasında gidip gelmeye alışamamış olabilirsiniz.

Microsoft, Metro ara yüzünün her ne kadar masaüstü PC'ler için de geliştirdiğini söylese de bazı kullanıcılar, ona alışmakta zorluk çekebiliyor veya Metro'nun işleri zorlaştırdığını düşünebiliyor. Siz de Metro'dan sıkılan kullanıcılardansanız, onu tamamen kaldırıp Windows 8'in tadını çıkarmanızı sağlayacak bu yazımızı okumaya devam edin.

Sisteminizi hazırlayın

Windows 8'in Metro arayüzü işletim sisteminin derinliklerine işlediğinden onu bir defada kaldırıp atmanız mümkün değil. E-postadan mesajlaşmaya birtakım uygulamalar, Metro uygulaması olarak karşımıza çıkıyorlar ve bunlar için birer alternatif bulmanız gerekiyor.

E-posta, mesajlaşma, müzik, resim görüntüleme, SkyDrive uygulamaları için birer masaüstü alternatifi bulduktan sonra ilk yapmak isteyeceğiniz şey, Windows 8'e bir başlat menüsü eklemek. Bunun klasörleri ve dosyaları görev çubuğunuza sabitleyebilirsiniz. Ancak başlat menüsü yerine masaüstünüzü kullanacaksanız, tercih size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder