24 Şubat 2013 Pazar

HTC One ile gelen UltraPixel Sensor neden 13 megapiksel kameralardan 3 kat daha iyi?

htc-one4

HTC’nin çiçeği burnunda telefonu HTC One, dünya standartlarını değiştirecek yenilikler arasında UltraPixel Sensor destekli kamera ile geliyor.

HTC, bu teknolojinin tanıtımını yaparak neden en iyi 13 megapiksel kameradan bile daha iyi olduğunu açıkladı. Şaşırtıcı bir şekilde, aslında HTC One üzerindeki kamera yalnızca 4 megapiksel bir sensöre sahip. Ancak tabii ki megapiksel rakamları resim kalitesini belirlemiyor, önemli olan piksellerin kalitesi. Bu yüzden orta-alt sınıf bir cihazda (örn. Motorola Droid Bionic) bulunan 8MP kamera, iPhone’un 5MP kamerası ile mukayese edilemiyor.

HTC UltraPixel sensörünün kullandığı pikseller daha büyük. Böylece birçok 13 megapiksel kameradan 3 kat daha fazla ışık toplayabiliyor. HTC görüntü yongası ise sürekli otomatik odaklama, renk gölgelendirme, NR ve çok daha gerçekçi bir HDR sunuyor. Ayrıca bir akıllı telefon kamerasında kullanılan en yüksek apertür genişliğine (F2.0) sahip ve bu özelliği ile bir iPhone 5′ten %44 daha fazla ışık alıyor. Optik görüntü sabitleme sayesinde de hareketli ve hareketsiz görüntülerde sarsılmayı çok yüksek bir oranda bertaraf ediyor. Sonuç olarak 13MP kameraya sahip cihazlardan daha fazla ışık verisi alıyor ve daha sabit bir görüntü üzerinde işleyebiliyor.

Türkiye’de fiyatı 2000 lirayı bulacak olan cihazın diğer özellikleri de saymakla bitmiyor, fakat HTC’nin Türkiye pazarını umduğu noktaya getirebilmesi için satış sonrası hizmetlerini, özellikle teknik servisini iyileştirmesi gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder