1 Mart 2013 Cuma

Groupon CEO’su Andrew Mason kovuldu

Andrew Mason

Daha dün, Groupon’un gelirlerini artırdığı ancak borsada değer kaybetmeye devam ettiği ile ilgili bir haberi yayınlamıştık.

Anlaşılan bu kötü gidişatın faturası Groupon’un CEO’su Andrew Mason’a kesildi ve CEO, görevinden kovuldu.

Groupon’ın resmi bir açıklama yaparak duyurduğu haberin ardından, Andrew Mason’ın Groupon çalışanlarına veda niteliğinde attığı elektronik posta da internete sızdı.

Çalışanlara attığı elektronik postada, “Artık aileme daha fazla zaman geçirmeye karar verdim. Şaka yapıyorum, bugün kovuldum.” diye başlayan bir e-posta ile, Groupon’u yarattıkları için gurur duyduğunu açıkladı ve çalışanlarına inanılmaz bir iş çıkardıklarını anlatarak veda etti.

Groupon, yaptığı resmi açıklamada ise CEO’luk görevini Yönetim Kurulu Başkanı Eric Lefkofsky ve Başkan Yardımcısı Ted Leonsis tarafından yönetileceğini açıkladı.

Groupon’un 2012 yılının dördüncü çeyrek bilançosunun açıklaması, hemen ardından da hisselerin borsada sert bir düşüş yaşaması, Andres Mason’ın sonunu getiren olaylardan en önemlisi oldu. Sonraki çeyrek beklentilerinin düşürülmesi de belli ki yatırımcıların yüzünü güldürmedi.

Andrew Mason’ın görevinden alınmasının ardından Groupon’un borsada nasıl bir ivme yakalayacağını göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder